Новини - Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

wave https://flight.virtbg.com/ Виртуално забавление








Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации
25.04.2024 20:44:42

Добави във FacebookДобави във Facebook



Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи руската редакция на Би Би Си.

Според държавната информационна агенция БЕЛТА председателят на беларуското КГБ Иван Тертел е заявил, че неговата агенция и други структури са предотвратили удари с дрон по Минск от територията на Литва.




"Комитетът за държавна сигурност, в сътрудничество с колегите си от другите служби за сигурност, неотдавна проведе редица остри чекистки мерки, които позволиха да се предотвратят удари с бойни дронове от територията на Литва по обекти в Минск и неговите покрайнини.

Продължаваме да работим в тази област, но все още не е възможно да дадем подробна информация на обществеността", каза Тертел.

Ръководителят на литовския Национален център за управление на кризи Вилмантас Виткаускас отговори, като предложи да се разглеждат подобни изявления като "постоянна враждебна провокация и информационна атака срещу Литва, която няма нищо общо с действителността".

"Очевидно е също така, че те са насочени към вътрешна аудитория, тъй като в момента се провежда "народно събрание"," каза литовският политик.

Той припомни, че изявленията на шефа на беларуското КГБ Иван Тертел са направени на VII Общобелоруско народно събрание.


КГБ на Беларус е провело три операции на границата с Украйна


Пресечени били опити за терористичен акт


Виткаускас припомни, че литовските граждани, влизащи в Беларус, са подложени на нарастващ натиск от страна на местните служби за сигурност, и призова гражданите да се въздържат от всякакви пътувания до Беларус.


Източник: News.bg


обратно













tl tr br bl brdl brdr brdb
close




share   Новини - Литва и Беларус си размениха обвинения за провокацииclose
<< >>
затворизатвори