Новини - Министерството не си дава стадионите в София на общината

wave https://flight.virtbg.com/ Виртуално забавление








Министерството не си дава стадионите в София на общината
25.04.2024 20:02:22

Добави във FacebookДобави във Facebook



Столичният общински съвет (СОС) одобри доклад общината да поиска държавата да прехвърли правото на собственост върху недвижими имоти в районите "Подуяне", "Красна поляна" и "Средец", става въпрос за комплекс "Герена" и стадионите "Георги Аспарухов", "Септември" и "Юнак".

Вносители на доклада са кметът на Столичната община Васил Терзиев, председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, съвместно с председателите на комисиите по спорт и икономика - Димитър Шалъфов и Прошко Прошков. Идеята на доклада и искането е стадионите да се поддържат в по-добро състояние от сега, както например е ситуацията със стадион "Септември" в "Красна поляна". Все още не са правени изчисления колко ще е инвестицията за обновяването на тези стадиони.




От Министерство на младежта и спорта реагираха с отрицателна позиция, в която посочват и че по никакъв начин не са били уведомени от страна на Столична община за намеренията и не е търсено становище във връзка с взетите по тях решения. В позицията се посочват изрично СК "Септември" и стадион "Юнак".

Поради липсата на ясно изразени мотиви за небходимостта от придобиването на въпросните имоти и яснота относно бъдещото им управление, ползване, поддръжка и модернизация, Министерството на младежта и спорта изразява несъгласие посочените имоти да преминат в собственост на Столична община.


Източник: News.bg


обратно













tl tr br bl brdl brdr brdb
close




share   Новини - Министерството не си дава стадионите в София на общинатаclose
<< >>
затворизатвори